27.4 C
Srebrenik
Srijeda, 4 Avgusta, 2021

BIHAMK – Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotinama i uz riječne tokove, papozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo putne pravce: Zenica-Doboj,Teslić-Doboj-Tuzla, Bihać-Bosanska Otoka i Konjic-Drežnica,kao i dionice u dolinama rijeka Drine i Save.

Na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Ključ-BosanskiPetrovac upozoravamo na mjestimičnu poledicu. Zbog niskih temperatura moguća je poledica i na ostalim dionicama u višim predjelima, kao i namostovima i prilazima tunelima.

Danas se izvode radovi na postavljanju stacionarnog radara na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na lokaciji Donje Pijavice. Za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraćat će se naizmjenično-jednom trakom.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) zbog čega je izmjenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 NoviTravnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila ukupne mase veće od 7 tona obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok ostala vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Vozače na svim putnim pravcima pozivamo na opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radovau Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Vijesti

Prijateljska utakmica / Edin Džeko pogodio za Romu

Fudbaleri Rome igraju u ovim trenucma prijateljski susret protiv Belenensesa u portugalskom gradu Algavre. Nakon pola sata igre rezultat je 1:1, a jedini gol za Vučicu za sada postigao je...

Mostarska tvrtka nagradila zaposlenike i njihove porodice odmorom u Turskoj

Rastuća mostarska tehnološka tvrtka odlučila je na rijetko viđen način nagraditi svoje zaposlenike – zajedno s porodicama počastila ih je odmorom u Alanji u...

Vedad Ibišević završio igračku karijeru, odmah dobio novi posao

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević zvanično je završio igračku karijeru i dobio novi posao. On će od danas obavljati funkciju trenera u fudbalskom klubu Hertha Berlin....

Stay Connected

21,988FansLike
2,884FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe