Srijeda, 6 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETBIHAMK – Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

BIHAMK – Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotinama i uz riječne tokove, papozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo putne pravce: Zenica-Doboj,Teslić-Doboj-Tuzla, Bihać-Bosanska Otoka i Konjic-Drežnica,kao i dionice u dolinama rijeka Drine i Save.

Na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Ključ-BosanskiPetrovac upozoravamo na mjestimičnu poledicu. Zbog niskih temperatura moguća je poledica i na ostalim dionicama u višim predjelima, kao i namostovima i prilazima tunelima.

Danas se izvode radovi na postavljanju stacionarnog radara na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na lokaciji Donje Pijavice. Za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraćat će se naizmjenično-jednom trakom.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) zbog čega je izmjenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 NoviTravnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila ukupne mase veće od 7 tona obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok ostala vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Vozače na svim putnim pravcima pozivamo na opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radovau Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments