Ponedjeljak, 4 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETBIHAMK – Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

BIHAMK – Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimičnovlažnom kolovozu, dok na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, upozoravamo na moguću poledicu. Na dionicama u kotlinama iuz riječne tokove skrećemo pažnju na smanjenu vidljivost zbog magle. Izdvajamo puteve uz rijeke Savu i Spreču, dionice Orahovica-Stanić Rijeka i Karuše-Maglaj, kao i šire područje Žepča, Doboja,Zvornika i Foče. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbogra dova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom uneposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa atuelnim radovima i izmjenama u režimu saobraćaja izdvajamo: autoput A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, autoput BosanskaGradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17Mostar-Čapljina, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 DonjiVakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

M.O.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments