Srijeda, 6 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETBIHAMK Stanje na putevima - Hladno vrijeme uzrokuje mnoge probleme na putnim...

BIHAMK Stanje na putevima – Hladno vrijeme uzrokuje mnoge probleme na putnim pravcima u BiH

Ugaženog snijega na kolovozu jutros ima na putnim pravcima Livno-Bosansko Grahovo i Livno-Šujica. Na izraženu poledicu upozoravamo na putnim pravcima Ključ-Lanište, Tomislavgrad-Kupres i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad. Zbog niske temperature moguća jepoledica i na ostalim dionicama. Poseban oprez savjetujemo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

 Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima Bihać-BosanskaOtoka, Cazin-Velika Kladuša, Teslić-Doboj-Tuzla, Žepče-Maglaj i Kupres-Livno, kao i u dolinama rijeka Drine, Save i Neretve.

 Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava na magistralnom putu M-15 Livno-Šujica, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Na svim putnim pravcima pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima naputu. Podsjećamo da je na snazi zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) zbog čega je izmjenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila.Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila ukupne mase veće od 7 tona obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok ostala vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radovau Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments