27.4 C
Srebrenik
Srijeda, 4 Avgusta, 2021

BIHAMK Stanje na putevima – Hladno vrijeme uzrokuje mnoge probleme na putnim pravcima u BiH

Ugaženog snijega na kolovozu jutros ima na putnim pravcima Livno-Bosansko Grahovo i Livno-Šujica. Na izraženu poledicu upozoravamo na putnim pravcima Ključ-Lanište, Tomislavgrad-Kupres i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad. Zbog niske temperature moguća jepoledica i na ostalim dionicama. Poseban oprez savjetujemo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

 Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima Bihać-BosanskaOtoka, Cazin-Velika Kladuša, Teslić-Doboj-Tuzla, Žepče-Maglaj i Kupres-Livno, kao i u dolinama rijeka Drine, Save i Neretve.

 Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava na magistralnom putu M-15 Livno-Šujica, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Na svim putnim pravcima pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima naputu. Podsjećamo da je na snazi zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) zbog čega je izmjenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila.Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila ukupne mase veće od 7 tona obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok ostala vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radovau Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Vijesti

Prijateljska utakmica / Edin Džeko pogodio za Romu

Fudbaleri Rome igraju u ovim trenucma prijateljski susret protiv Belenensesa u portugalskom gradu Algavre. Nakon pola sata igre rezultat je 1:1, a jedini gol za Vučicu za sada postigao je...

Mostarska tvrtka nagradila zaposlenike i njihove porodice odmorom u Turskoj

Rastuća mostarska tehnološka tvrtka odlučila je na rijetko viđen način nagraditi svoje zaposlenike – zajedno s porodicama počastila ih je odmorom u Alanji u...

Vedad Ibišević završio igračku karijeru, odmah dobio novi posao

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević zvanično je završio igračku karijeru i dobio novi posao. On će od danas obavljati funkciju trenera u fudbalskom klubu Hertha Berlin....

Stay Connected

21,988FansLike
2,884FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe