14.4 C
Srebrenik
Subota, 18 Septembra, 2021

BIHAMK – Zbog niskih temperatura moguća poledica

Na većini puteva u našoj zemlji jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. Izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje je kolovoz suh. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Posebno izdvajamo puteve u višim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Na dionici Dobro Polje-Brod na Drini upozoravamo na mogućnost obrušavanja sniježnih lavina. Magla smanjuje vidljivost na magistralnom putu M-17 Konjic-Drežnica i Stup-Blažuj kao i puteve u dolinama rijeka: Bosne, Spreče, Lašve i Save. Na sitnije odrone zemlje ili kamenja skrećemo pažnju u usjecima i na planinskim prevojima. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, dionicu autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-4 Teslić-Karuše, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ (ulaz u Ključ), M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) i M-19.2 Vitalj-Vlasenica.

Na graničnim prelazima za sada se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

M.O.

Vijesti

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Džumhur i Alvarez otvaraju meč Davis Cupa između BiH i Perua u Limi

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras započinje nastup u Davis Cupu susretom sa selekcijom Perua u Limi. Meč u okviru Prve svjetske grupe otvorit...

Stay Connected

21,988FansLike
2,940FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe