32.2 C
Srebrenik
Srijeda, 4 Avgusta, 2021

BIHAMK- Zbog snijega otežano saobraćanje na dionicama u višim predjelima

Zbog snijega koji je sinoć padao, otežano je saobraćanje na dionicama uvišim planinskim predjelima. Ugaženog snijega ili leda ima na dionicama: Ključ-BosanskiPetrovac (Lanište), Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Sarajevo-Tuzla(Nišići i Karaula), Kupres-Livno-Kamensko, Sarajevo-Rogatica (Romanija), kao ina putevima na području Tomislavgrada i Bosanskog Grahova.  I unižim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Dodatno, na prevojuBorova glava (Šuica-Livno) skrećemo pažnju na učestale izlaske divljih konja nakolovoz. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Kupres-Livno iSarajevo-Konjic (na prevoju Ivan). Vozače savjetujemo da voze maksimalnooprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimskeopreme.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta zbog čega je izmjenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Izdvajamo i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: dionica autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, dionica autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17 Mostar-Čapljina, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Vijesti

Prijateljska utakmica / Edin Džeko pogodio za Romu

Fudbaleri Rome igraju u ovim trenucma prijateljski susret protiv Belenensesa u portugalskom gradu Algavre. Nakon pola sata igre rezultat je 1:1, a jedini gol za Vučicu za sada postigao je...

Mostarska tvrtka nagradila zaposlenike i njihove porodice odmorom u Turskoj

Rastuća mostarska tehnološka tvrtka odlučila je na rijetko viđen način nagraditi svoje zaposlenike – zajedno s porodicama počastila ih je odmorom u Alanji u...

Vedad Ibišević završio igračku karijeru, odmah dobio novi posao

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević zvanično je završio igračku karijeru i dobio novi posao. On će od danas obavljati funkciju trenera u fudbalskom klubu Hertha Berlin....

Stay Connected

21,988FansLike
2,883FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe