Srijeda, 6 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETBIHAMK- Zbog snijega otežano saobraćanje na dionicama u višim predjelima

BIHAMK- Zbog snijega otežano saobraćanje na dionicama u višim predjelima

Zbog snijega koji je sinoć padao, otežano je saobraćanje na dionicama uvišim planinskim predjelima. Ugaženog snijega ili leda ima na dionicama: Ključ-BosanskiPetrovac (Lanište), Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Sarajevo-Tuzla(Nišići i Karaula), Kupres-Livno-Kamensko, Sarajevo-Rogatica (Romanija), kao ina putevima na području Tomislavgrada i Bosanskog Grahova.  I unižim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Dodatno, na prevojuBorova glava (Šuica-Livno) skrećemo pažnju na učestale izlaske divljih konja nakolovoz. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Kupres-Livno iSarajevo-Konjic (na prevoju Ivan). Vozače savjetujemo da voze maksimalnooprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimskeopreme.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta zbog čega je izmjenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Izdvajamo i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: dionica autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, dionica autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17 Mostar-Čapljina, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments