Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

Jutros je u po kolinama i uz riječne tokove bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -5 stupnjeva, Bijeljina i Srebrenica -4, Bjelašnica, Livno i Tuzla -3, Brčko, Bugojno, Ivan Sedlo i Zvornik -2, Doboj i Sarajevo -1, Banja Luka i Sanski Most 0, Trebinje 4, Mostar 5, Neum 7 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i ne mijenja se.

Danas se u jutarnjim satima, a i prije podne po kotlinama i uz riječne tokove očekuje magla ili niska oblačnost. Tokom dana, u većem dijelu naše zemlje pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U večernjim satima naoblačenje sa zapada. Vjetar u Bosni slab južnog smjera, a u Hercegovini, uglavnom, slaba bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 10, na jugu od 11 do 15 stupnjeva.

U Sarajevu u jutarnjim satima, a i prije podne magla i niska oblačnost. Tokom dana, smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 5 stupnjeva.