Petak, 1 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETKantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 196,92 m.n.m., (tačka preljeva je200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je viši za 2 cm.Ispust kroz temeljne otvore iznosi 1,0 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraćase novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 12.12.2018. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC i Bukinje  dok je na lokalitetima Živnice i Mobilna: Banovići odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka. Kvalitet zraka na lokalitetu Lukavac ne može se ocijeniti.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedince nisu imale intervencija na gašenju požara.

M.O.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments