Srijeda, 6 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETKantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 197,10 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je viši za 2 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 1,0 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Požari

Grad Tuzla: Vatrogasna jedinica Grada Tuzla imala je intervenciju na gašenju požara zapaljene plinske boce u drvenoj  kućici na Trgu Slobode u Tuzli. Požar je lokalizovan i ugašen.

Općina Srebrenik: Vatrogasna jedinica općine Srebrenik imala je intervenciju na gašenju požara u naselju Brnkičani, gdje je gorio dimnjak privatnog stambenog objekta. Požar je lokalizovan i ugašen.

Općina Živinice: Vatrogasna jedinica općine Živinice imala je dvije intervencije na gašenju požara, u naselju Gornje živinice gdje je gorio automobil i u naselju Maline gdje je gorjela kamionska šlepa. Požari su lokalizovani i ugašeni.

M.O.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments