31.4 C
Srebrenik
Četvrtak, 29 Jula, 2021

Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,21 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je identičan. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 8,5 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Ocjena kvaliteta zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 30.12.2018. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i Mobilna: Banovići dok je na lokalitetu Živinice odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka.

Požari

Vatrogasne jedinice, na području Tuzlanskog kantona, pored nekoliko tehničkih intervencija i gašenja kontejnera (2 x PVJ Tuzla, po 1 x PVJ Živinice i PVJ Lukavac), imale su jednu intervenciju na gašenju požara i to:

DVD Gradačac je imalo intervenciju na gašenju zapaljenog smeća na lokalitetu Stara Banja. Požar je ugašen.

M.O.

Vijesti

Ministarstvo obrazovanja i nauke TK: Prijem nastavnika, stručnih saradnika i zaposlenika u osnovnim i srednjim školama

Ministarstvo obrazovanja i nauke TK raspisalo je danas konkurse za prijem nastavnika, stručnih saradnika i zaposlenika u osnovnim i srednjim školama TK, te oglas...

U Federaciji BiH u junu 51,3 posto više turista nego u maju

Ukupan broj dolazaka turista u junu 2021. godine u Federaciju iznosio je 57.769 što je četiri puta više u odnosu na juni 2020. godine,...

PCR i brzi testovi iz BiH bit će priznati i u Sloveniji

Vlada Slovenije je na sjednici usvojila izmijenjenu uredbu o utvrđivanju uslova za ulazak u zemlju zbog obuzdavanja virusa covida-19, kojom je Bosna i Hercegovina...

Stay Connected

21,988FansLike
2,873FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave