Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci ugasili tri požara

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinicie su, pored nekoliko tehničkih, imale i tri intervencije na gašenju požara i to dvije intervencije na području Grada Tuzla, motorno vozilo na Banj Brdu i dimnjak u naselju Breze te na području općine Lukavac gdje je u stanu u ulici Sarajevska br.1 došlo do zapaljenja novogodišnje jelke. Požari su lokalizirani i ugšeni.

 Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 196,40 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 1 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 1,0 m3/s.

 Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj-Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R – 469 Banovići – Živinice Zbog sanacionih radova na dionici Oskova – Živinice, vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

NUS (LP – 19)

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „A“  redovne aktivnosti na servisiranju vozila.

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „B“ lider tima obavio izviđanje terena na zadatku Lisača 1, na području općine Kalesija.