Home VIJESTI SREBRENIK Održan sastanak o projektu uređenja riječnih korita u Srebreniku, Lukavcu, Kladnju i Sapni

Održan sastanak o projektu uređenja riječnih korita u Srebreniku, Lukavcu, Kladnju i Sapni

0
Održan sastanak o projektu uređenja riječnih korita u Srebreniku, Lukavcu, Kladnju i Sapni

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona Mufid Klinčević održao je jučer  sastanak na kojem su razmijenjene informacijeo realizaciji projekta uređenja vodotoka sa predstavnicima 4 općine, Agencije za vodno područje rijeke Save i izvođača radova. Riječ je o regulaciji 5,5 km vodotoka rijeka Jale, Turije, Tinje, Drinjače i Sapne u vrijednosti od 4,9 miliona eura u cilju smanjenja rizika od poplava.

Tuzlanski kanton kandidirao je 2014. godine ovaj projekat u saradnji sa općinama Lukavac, Kladanj, Sapna i Srebrenik putem Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa te Direkcije za evropske integracije za Regionalni akcioni plan oporavka od poplava Bosne i Hercegovine i Srbije u okviru IPA II predspristupne pomoći a koji je odobrila Evropska unija.


Sredstva za projekat postala su operativna potpisivanjem Okvirnog sporazuma u septembru 2015. godine a tender za javnu nabavku radova objavljen u julu ovegodine. Kao izvođači radova izabran je konzorcij Roading doo Gračanica, Jatagroup Srebrenik i EKO-EURO TIM d.o.o Krupa na Vrbasu. Okvirni rok za završetakradova je 12 mjeseci a nadzor nad izvođenjem radova vršit će Institut IPSA Sarajevo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here