Prijedlog za pritvor za osumnjičene krijumčare droge

Tužilaštvo BiH uputit će prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene za krijmčarenje oko 200 kilograma opojne droge marihuana-skunk.

Zaplijenjena količina opojne droge je jedna od najvećih zaplijena realiziranih u BiH, a vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom narko-tržištu dostiže iznos od više od milion KM.

 Nakon provedene akcije u koordinaciji Tužiteljstva BiH i Granične policije BiH, u kojoj su u graničnom području Bileće, lišena slobode četvorica osumnjičenih, te u putničkom motornom vozilu pronađeno i zaplijenjeno oko 200 kilograma opojne droge marihuana-skunk, osumnjičeni su predati Tužiteljstvu BiH gdje ih je ispitao postupajući tužitelj.

Postupajući tužitelj u zakonskom roku uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za svu četvoricu osumnjičenih, jer se radi o državljanima Crne Gore, koji bi odlaskom iz BiH postali nedostupni pravosuđu.

Tužiteljstvo BiH i Granična policija BiH u ovom predmetu ostvarili su dobru i kontinuiranu saradnju, u procesu otkrivanja počinitelja kaznenog djela i prikupljanja dokaza u ovom predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

Vijesti

Stay Connected

21,566FansLike
2,665FollowersFollow
17,300SubscribersSubscribe

Zadnje objave