Ponedjeljak, 8 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETPrijedlog za pritvor za osumnjičene krijumčare droge

Prijedlog za pritvor za osumnjičene krijumčare droge

Tužilaštvo BiH uputit će prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene za krijmčarenje oko 200 kilograma opojne droge marihuana-skunk.

Zaplijenjena količina opojne droge je jedna od najvećih zaplijena realiziranih u BiH, a vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom narko-tržištu dostiže iznos od više od milion KM.

 Nakon provedene akcije u koordinaciji Tužiteljstva BiH i Granične policije BiH, u kojoj su u graničnom području Bileće, lišena slobode četvorica osumnjičenih, te u putničkom motornom vozilu pronađeno i zaplijenjeno oko 200 kilograma opojne droge marihuana-skunk, osumnjičeni su predati Tužiteljstvu BiH gdje ih je ispitao postupajući tužitelj.

Postupajući tužitelj u zakonskom roku uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za svu četvoricu osumnjičenih, jer se radi o državljanima Crne Gore, koji bi odlaskom iz BiH postali nedostupni pravosuđu.

Tužiteljstvo BiH i Granična policija BiH u ovom predmetu ostvarili su dobru i kontinuiranu saradnju, u procesu otkrivanja počinitelja kaznenog djela i prikupljanja dokaza u ovom predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments