27.4 C
Srebrenik
Srijeda, 4 Avgusta, 2021

Sutra će biti otvoren Javni poziv za sufinansiranje zapošljavanja

Treći krug Javnog poziva za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja za ovu godinu bit će otvoren 11. decembra.

Programom će se kroz različite mjere obuhvatiti mladi do 30 godina, žene, teže zapošljive i posebne kategorije nezaposlenih osoba.

Program je namijenjen poslodavcima. Poslodavci apliciraju za nezaposlene osobe. Radi se o nekoliko mjera: prvo radno iskustvo, prilika za sve, javni radovi, periodično zapošljavanje, zapošljavanje žena, doprinosi, pronalazak poslodavca.

Nova prilika za učešće u istom programu pred poslodavcima će se naći već 11. decembra, kada će, kažu iz Službe, biti nastavljen niz finansijske podrške pokretačima biznisa i to od još uvijek nepotrošenog novca za ove svrhe.

„Za 2018. godinu za TK je izdvojeno oko devet miliona KM. Negdje blizu osam miliona za zapošljavanje i nešto više od milion za samozapošljavanje“, izjavila je Amela Makul, stručna saradnica za informisanje Službe za zapošljavanje TK.

Inače, program je ovo osmišljen s ciljem da se veliki broj osoba sa evidencije nezaposlenih na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, bez radnog iskustva osnaži i zaposli. A najveći akcenat stavit će se na osobe mlađe od 30 godina za koje će se u utorak 11. decembra tačno u 8:00 sati, na web stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje, otvoriti Javni poziv.

Vijesti

Prijateljska utakmica / Edin Džeko pogodio za Romu

Fudbaleri Rome igraju u ovim trenucma prijateljski susret protiv Belenensesa u portugalskom gradu Algavre. Nakon pola sata igre rezultat je 1:1, a jedini gol za Vučicu za sada postigao je...

Mostarska tvrtka nagradila zaposlenike i njihove porodice odmorom u Turskoj

Rastuća mostarska tehnološka tvrtka odlučila je na rijetko viđen način nagraditi svoje zaposlenike – zajedno s porodicama počastila ih je odmorom u Alanji u...

Vedad Ibišević završio igračku karijeru, odmah dobio novi posao

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević zvanično je završio igračku karijeru i dobio novi posao. On će od danas obavljati funkciju trenera u fudbalskom klubu Hertha Berlin....

Stay Connected

21,988FansLike
2,884FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe