Srijeda, 6 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETVećina državnih zastupnika zatražila status stalno zaposlenog u Parlamentu BiH

Većina državnih zastupnika zatražila status stalno zaposlenog u Parlamentu BiH

Kolegij Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na sutrašnjoj sjednici razmatrat će 26 zahtjeva novoizabranih državnih parlamentaraca za stjecanje statusa stalno zaposlenog zastupnika.Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto i njena dva zamjenika Denis Zvizdić i Nebojša Radmanović na sutrašnjoj sjednici Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH razmatrat će osnivanje zastupničkih klubova i to klubova SNSD-a, Srpskog kluba, SDS-a i PDP-a, SDP-a, HDZ-a, DF-a i SDA. 

Na dnevnom redu naći će se i 26 zahtjeva državnih parlamentaraca za stjecanje ili produženje statusa stalnog zaposlenog parlamentaraca. Zahtjeve za stjecanje statusa podnijeli su parlamentarci koji nisu bili zastupnici u prošlom sazivu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić, Branislav Borenović, Mirjana Marinković-Lepić, Mijo Matanović, Nermin Nikšić, Nada Mladina, Jakov Galić, Dženan Đonlagić, Alma Čolo, Edin Mušić, Nermin Mandra, Vlatko Glavaš, Obren Petrović, Zlatan Begić, Zukan Helez i Darijana Filipović. 

Zahtjeve za produženje statusa podnijeli su Predrag Kožul, Nikola Lovrinović, Damir Arnaut, Nebojša Radmanović, Saša Magazinović, Borjana Krišto, Safet Softić, Halid Genjac, Staša Košarac i Šemsudin Mehmedović. Riječ je o zastupnicima koji su u prošlom sazivu bili zastupnici ili delegati u Zastupničkom domu ili Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. 

Zahtjeve za naknadu troškova smještaja, odvojenog života i posjete porodici podnijeli su Mirjana Marinković-Lepić, Vlatko Glavaš, Zlatan Begić, Zukan Helez, Nebojša Radmanović i Darijana Filipović. 

Podsjećanja radi, neto plaća državnih parlamentaraca kreće se oko 4.500 KM s tim što zastupnici i delegati na kraju mjeseca, sa svim naknadama, “izađu” i na 6.000 KM. (KLIX)

MC

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments