Ponedjeljak, 4 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETVremenski bileten - U BiH danas oblačno sa slabim snijegom

Vremenski bileten – U BiH danas oblačno sa slabim snijegom

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme. U jugozapadnim i planinskim područjima registrovan je i slab snijeg. Visinasnijega u 07 sati (cm): Ivan Sedlo 53, Han Pijesak i Livno 37, Bugojno 34,Gradačac i Tuzla 31, Čemerno i Mrkonjić Grad 29, Bihać 28, Bijeljina i Zenica27, Srebrenica 26, Foča i Jajce 25, Doboj, Sanski Most i Sokolac 24, Višegrad21, Banja Luka 20, Sarajevo 18, Bosanski Novi i Rudo 15, Prijedor 14, Gacko 6.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -11 stupnjeva, Ivan Sedlo i Tuzla -8,Bijeljina, Bugojno i Gradačac -7, Livno, Sarajevo, Srebrenica i Zenica -6,Brčko, Doboj, Drvar, Jajce i Zvornik -5, Banja Luka, Prijedor i Sanski Most -4,Bihać -2, Široki Brijeg -1, Stolac 0, Mostar 1, Trebinje 2, Neum 3 stupnja.Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibar, za 1 milibar je viši odnormalnog i sporo opada.


Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni i sa slabim snijegom. Na jugu Hercegovine očekuje se slaba kiša. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevnevna temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 8 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Slab snijeg se očekuje poslije podne ili uvečernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 0 stupnjeva.

M.O.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments