Srijeda, 6 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETZaplijenjena veća količina narkotika

Zaplijenjena veća količina narkotika

Prilikom detaljne kontrole brzih pošiljki službenici Uprave za indirektno oporezivanje u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su veću količinu narkotika: kokain, heroin, THC, opijum sa primjesama drugih opijata i amfetamin.

Pri redovnoj kontroli brzih pošiljki od carinskih službenika primijećena je pošiljka sa sumnjivom supstancom deklariranom na fizičko lice. U saradnji s Graničnom policijom BiH, prilikom testiranja uređaj za otkrivanje narkotika pokazao je da pošiljka sadrži jedan kilogram kokaina, heroina, THC-a, i opijuma s primjesama drugih opijata. Granična policija BiH je potom obavijestila Tužilaštvo BiH. Pošiljka je zadržana kod UIO do izdavanja naredbe od  tužioca za izuzimanje predmeta zbog istrage.  

Također, prilikom kontrole pošiljki pristiglih brzom poštom carinski službenik je primijetio sumnjivu praškastu materiju deklariranu kao uzorak jednog lijeka. U saradnji s Graničnom policijom Aerodrom Sarajevo, izvršeno je testiranje pošiljke i za istu se uz pomoć uređaja za narkotike i psa za otkrivanje narkotika utvrdilo da se radi o 1,5 kilograma kokaina sa primjesama drugih opijata. Za navedenu pošiljku tužilac je izdao naredbu za izuzimanje predmeta i ona se nalazi u Tužilaštvu BiH.

U još jednom slučaju, prilikom pregleda pristigle pošiljke putem brzih pošta, primijećena je pošiljka s tabletama AMHETAMINE 20 mg, 270 komada deklarirana na ime stranog državljanina inicijala B. K. Tablete su bile upakovane u dvije bočice, u jednoj se nalazilo 180 kapsula, a u drugoj nalazilo 90 tableta amfetamina. Na bočicama se nalazilo ime primaoca, a tablete su bile izdate od ljekara van BiH. Predmet je preuzela Granična policija BiH na način da je kontaktirala dežurnog tužioca, koji je uvidom u dokumentaciju i uzevši izjavu od primaoca nedozvoljenog lijeka u BiH, odobrio da se pošiljka vrati pošiljaocu bez oduzimanja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments