Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,27 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je identičan. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 8,5 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog intenzivnih snježnih padavina na području Karaule (Olovo-Kladanj) policija isključuje sva teretna vozila koja nemaju postavljene lance.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 03.01.2019. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i  Mobilna: Banovići, dok je na lokalitetu Živnice odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice, osim nekoliko tehničkih i jednog kontejnera(PVJ Srebrenik), imale su dvije intervenciju na gašenju požara:

– PVJ Lukavac je imala intervenciju na gašenju manjeg požara na kući u naselju Devetak,

– PVJ Gračanica je imala intervenciju na gašenju požara na drvenoj baraci u naselju Lendići. Baraka je izgorjela u potpunosti a požar je lokalizovan i ugašen.

NUS

Dana 03.01.2019. godine, KOC Tuzla je putem fax-a zaprimio Prijavu NUS-a (granata) iz OSCZ Kladanj i proslijedio je za FUCZ.

M.O.

Vijesti

Stay Connected

21,566FansLike
2,664FollowersFollow
17,300SubscribersSubscribe

Zadnje objave