Home VIJESTI BIH I SVIJET Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

0
Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,37 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je viši za 8 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 8,5 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 15.01.2019. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Lukavac i Mobilna: Banovići, dok je na lokalitetu Živinice odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka. Kvalitet zraka za dan 15.01.2019 godine ne može se ocijeniti na lokalitetu Bukinje.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice, osim nekoliko tehničkih i jednog kontejnera (PVJ Živinice), nisu imale intervencija na gašenju požara.

M.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here