Home VIJESTI BIH I SVIJET Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

0
Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,77 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je viši za 4 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 11,6 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 22.01.2019. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Lukavac i Živinice dok se na lokalitetima Bukinje i Mobilna: Banovići nije mogao ocijeniti.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata vatrogasne jedinice su, osim nekoliko tehničkih, imale i jednu intervenciju na gašenju požara i to na području općine Živinice gdje je u ulici Alije Izetbegovića gorio kontejner za smeće. Požar je lokaliziran i ugašen.

M.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here