Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,78 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je viši za 1 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,2 m3/s.

Stanje na putevima

Svi putevi na području TK su prohodni, saobraćaj se odvija usporeno zbog zasniježenih kolovoza. Ekipe putne operative su na terenu, čiste snijeg sa kolovoza i posipaju iste sa posipnim materijalom.

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 23.01.2019. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima BKC i Lukavac dok se na lokalitetima Bukinje, Skver i Mobilna nije mogao ocijeniti. Na lokalitetu Živinice je odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata vatrogasne jedinice su, osim nekoliko tehničkih, i dva kontejnera (PVB Tuzla), nisu imali intervencija na gašenju požara.

M.O.

Vijesti

Stay Connected

21,566FansLike
2,651FollowersFollow
17,200SubscribersSubscribe

Zadnje objave