Pojačana je frekvencija vozila na putevima u BiH, kao i na graničnim prelazima.

Pojačana je frekvencija vozila na putevima u BiH, kao i  na graničnim prelazima. Duža zadržavanja bilježe se na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Izačić, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška,Donja Gradina i Orašje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvorobustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Kolovoz je u većem dijelu zemlje mokar ili vlažan. Ugaženog snijega mjestimično ima na dionicama u planinskim predjelima. Izdvajamo puteve u jugozapadnim krajevima gdje puše jak vjetar koji stvara sniježne nanose. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

DK