U kamionskoj pošiljci iz BiH za Njemačku, umjesto obuće, pronađena droga

Detaljnim pregledom kamionske pošiljke koja se nalazila u carinskoj ispostavi Gradiška službenici Uprave za indirektno oporezeivanje u saradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu, otkrili su i veliku količinu droge „skank“, koja se pokušala prokrijumčariti iz Bosne i Hercegovine u Njemačku.

Službenici UIO iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Banjaluka, kasno sinoć su u carinskoj ispostavi Gradiška izvršili detaljan pregled kamionske pošiljike, koja je bila prijavljena za izvozno carinjenje. U pošiljci koja je trebala ići iz BiH u Njemačku, za izvozno carinjenje je bila prijavljena obuća. Detaljnim pregledom pošiljke je otkrivena veća količina opojne droge “skank”. Aktivnosti na terenu su provedene uz detaljnu koordinaciju sa kolegama iz Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, koji su preuzeli sve naredne aktivnosti u ovom predmetu.

Akcija provedena u carinskoj ispostavi Gradiška predstavlja još jedan dokaz uspješno planiranih i izvedenih zajedničkih aktivnosti UIO, SIPA-e i drugih državnih agencija.

M.O.

Vijesti

Stay Connected

21,566FansLike
2,676FollowersFollow
17,300SubscribersSubscribe

Zadnje objave