32.2 C
Srebrenik
Srijeda, 4 Avgusta, 2021

U nekoliko gradova u BiH jutros ponovo nezdrav zrak

Indeks kvaliteta vazduha izmjeren jutros u Sarajevu iznosio je 170, te je okarakteriziran kao nezdrav jer su zbog toga mogući pojačani simptomi i intenzitet bolesti kod osoba sa bolestima srca i disajnih organa, podaci su stranice “Zrak.ekoakcija”.

Vazduh je nezdrav za osjetljive grupe u Zenici sa indeksom 129, Kaknju 124 i Ilijašu sa indeksom 104, pa bi osobe sa bolestima organa za disanje i srca, kao i stariji, trudnice i djeca trebalo da smanje produžena ili veća naprezanja tokom boravka na otvorenom.

Umjereno zagađen vazduh je u Goraždu sa indeksom 98, Jajcu 96 i Tuzli 74, a kvalitet vazduha je dobar u Lukavcu, gdje je indeks kvaliteta 42.

Indeks kvaliteta vazduha od nula do 50 je dobar, od 51 do 100 umjereno zagađen, od 101 do 150 nezdrav za osjetljive grupe stanovništva, od 151 do 200 nezdrav, od 201 do 300 vrlo nezdrav i više od 300 opasan po zdravlje.

Podaci objavljeni na ovoj veb-stranici prikupljeni su sa mjernih stanica zvaničnih institucija u FBiH, rečeno je ranije Srni u Udruženju “Eko-akcija” u Sarajevu.

MC

Vijesti

Prijateljska utakmica / Edin Džeko pogodio za Romu

Fudbaleri Rome igraju u ovim trenucma prijateljski susret protiv Belenensesa u portugalskom gradu Algavre. Nakon pola sata igre rezultat je 1:1, a jedini gol za Vučicu za sada postigao je...

Mostarska tvrtka nagradila zaposlenike i njihove porodice odmorom u Turskoj

Rastuća mostarska tehnološka tvrtka odlučila je na rijetko viđen način nagraditi svoje zaposlenike – zajedno s porodicama počastila ih je odmorom u Alanji u...

Vedad Ibišević završio igračku karijeru, odmah dobio novi posao

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević zvanično je završio igračku karijeru i dobio novi posao. On će od danas obavljati funkciju trenera u fudbalskom klubu Hertha Berlin....

Stay Connected

21,988FansLike
2,883FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe