Home VIJESTI BIH I SVIJET Više od pet kilograma droge zaplijenjeno na području Srebrenika

Više od pet kilograma droge zaplijenjeno na području Srebrenika

0
Više od pet kilograma droge zaplijenjeno na području Srebrenika

Više od pet kilograma droge zaplijenjeno je u jučerašnjoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) na području Srebrenika.Tom prilikom zaplijenjena su i dva pištolja, a uhapšena je jedna osoba iz Tuzle s kriminalnim dosjeom.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Srebreniku, pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga jučer su u saradnji s policajcima iz Tuzle, Gračanice, Gradačca i Srebrenika izvršili pretres automobila marke Toyota Avensis koji koristi S. S. iz Tuzle, a tom prilikom je pronađena i zaplijenjena veća količina droge.

“U unutrašnjosti automobila pronađeno je 25 komada tableta koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu ekstazi. Nakon pronalaska tableta pristupilo se detaljnom pregledu vozila, a u posebnom spremniku za prevoz narkotičkih sredstava pronađeno je pet pakovanja u kojima se prema prvim rezultatima ekspertize nalazi opojna droga speed u količini od pet kilograma. Također, pronađeno je i jedno pakovanje u kojem se nalazi veća količina opojne droge ekstazi, dvije pvc kese sa nepoznatom praškastom materijom, četiri boce sa nepoznatom tekućinom, jedna pvc boca sa nepoznatom tekućinom i dva kanistera sa nepoznatom telućinom, ali na osnovu naših saznanja navedena tekućina se koristi kao dodatak u smjesi za miješanje i pravljenje narkotičkih sredstava”, rekao je Siniša Vareškić, načelnik Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga MUP-a TK.

S.S. je odmah uhapšen, a nakona kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a TK danas će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

“Osoba je od ranije poznata službenicima policije i njemu su od raznih sudova izrcane presude iz oblasti imovinskih delikata, nedozvoljenog držanja oružja te zloupotrebe narkotičkih sredstava. On je izdržavao višegodišnje kazne zatvora”, naveo je Vareškić. (KLIX)

MC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here