Jaki udari vjetra i nanosi snijega: Na putevima u BiH dijelom obustavljen saobraćaj

Zbog ugaženog snijega na kolovozu obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnom pravcu Mokro-Podromanija, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na ostalim dionicama saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu. 

U jugozapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično nanosi snijeg na kolovoz. Na jake udare vjetra upozoravamo i na putevima na jugu zemlje. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. 

“Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno”, navode iz BIHAMK-a.

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćili su.

DK


Vijesti

Stay Connected

21,566FansLike
2,652FollowersFollow
17,200SubscribersSubscribe

Zadnje objave