Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 199,40 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 4 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,2 m3/s.

Stanje na putevima

M – 1.8 Šićki Brod-Srebrenik Zbog izvođenja minerskih radova u mjestu Potpeć, danas od 11 do 15 sati moguće su  kratkotrajne obustave saobraćaja.

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 24.02.2019. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Lukavac i Mobilna: Kladanj dok je na lokalitetu Živinice odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka. Na lokalitetu Bukinje nije bilo moguće ocijeniti kvalitet zraka.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice su u protekla 24 sata osim nekoliko tehničkih imale i jednu intervenciju na gašenju požara i to na području općine Živnice gdje je došlo do požara na divljoj deponiji smeća u naselju Ciljuge. Požar je lokaliziran i ugašen.

M.O.

Vijesti

Stay Connected

21,566FansLike
2,664FollowersFollow
17,300SubscribersSubscribe

Zadnje objave