Kantonalna uprava CZ TK – Spreča poplavila 70 hektara zemljišta u Gračanici i Doboj Istoku

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 199,70 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je viši za 23 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 55,8 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

Poplave

Prema izvještajima općinskih službi civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, uslijed topljenja snijega i kišnih padavina proteklih dana došlo je do izlijvanja rijeke Spreče iz svog korita i plavljenja priobalnog poljoprivrednog zemljišta na području općina Gračanica (naselja Donja Orahovica, Lohinja, Pribava i Stjepan polje) ukupne površine cca 50 Ha i na području općine Doboj Istok (naselja Brijesnica i Stanić Rijeka) ukupne površine cca 20 Ha. Za sada nema ugroženih stambenih ili infrastrukturnih objekata.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata, osim nekoliko tehničkih, vatrogasne jedinice su imale i jednu intervenciju na gašenju požara i to na području općine Živinice gdje je u krugu firme „Kobens“ d.o.o. došlo do požarana elektro instalacijama. Požar je lokaliziran i ugašen.

M.O.

Vijesti

Stay Connected

21,566FansLike
2,675FollowersFollow
17,300SubscribersSubscribe

Zadnje objave