Ministarstvo privrede TK i Visoka škola CMS potpisali Sporazum o saradnji

Danas je potpisan Sporazum o obrazovnoj i stručnoj saradnji između Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona i Visoke škole CMS – Centar za multidisciplinarne studije u Tuzli.

Prema riječima ministra privrede TK Osmana Puškara resorno ministarstvo će na ovaj način u okviru jačanja javno-privatnog partnerstva iskoristiti znanje i pamet mladih ljudi ove naučno-obrazovne institucije dok će CMS dobiti priliku uspostavljanja i proširivanja poslovnih kontakata i provođenje u realnom sektoru onoga što su studenti naučili u školi.
Potpisujući sporazum direktor CMS-a doc. dr. Esad Mušanović kazao je da su oni već načinili iskorak u realni sektor i ostvarili naučnu i stručnu saradnju koja je konkretizovana kroz određene projekte. „Mi nudimo svoju saradnju na izradi projekata u energetskom sektoru, saobraćaju, razvoju kantona, kao i elaborate zaštite na radu i zaštite od požara”, rekao je direktor Mušanović, naglašavajući da je sposobnost prilagođavanja tržištu velika vrlina njihove visokoškolske ustanove.
Bila je ovo prilika da se još jednom naglasi važnost politike srednjeg i visokog obrazovanja, odnosno obrazovanja kadrova za tržište na za biroe za zapošljavanje.

M.O.

Vijesti

Stay Connected

21,566FansLike
2,666FollowersFollow
17,300SubscribersSubscribe

Zadnje objave