Home VIJESTI BIH I SVIJET U BiH danas oblačno, poslije podne susnježica i snijeg

U BiH danas oblačno, poslije podne susnježica i snijeg

0
U BiH danas oblačno, poslije podne susnježica i snijeg

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -3 stupnja, Prijedor 6, Sokolac i Zenica 7, Livno 8, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik 9, Bugojno, Drvar, Grude i Široki Brijeg 10, Bihać, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Jajce i Trebinje 11, Mostar i Tuzla 12, Doboj, Sanski Most i Stolac 13, Banja Luka 14 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 933 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.


Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Tokom dana, prelazak frontalnog poremećaja, uvjetovati će padavine i pad temperature zraka u cijeloj zemlji. U nizinama ispočetka kiša, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana usljed opadanja temperature zraka i u nizinama će kiša preći u susnježicu i snijeg i to u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Prognozirana količina padavina u Bosni se kreće između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini do 60 litara. Očekivana visina novog snijega je od 5 do 15 centimetara, na planinama i do 30 centimetara. U cijeloj zemlji vjetrovito. Ispočetka jugo, a sa prolaskom fronta vjetar mijenja smjer na sjever. Najtopliji dio dana u jutarnjim satima. Očekivana temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu do 14 stupnjeva. Sa dolaskom padavina temperatura zraka u opadanju.
U Sarajevu oblačno. Tokom dana sa kiša koja će do poslijepodnevnih sati preći u susnježicu i snijeg. Temperatura zraka prije podne između 6 i 10 stupnjeva. U drugom dijelu dana temperatura zraka u opadanju.

M.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here