20.4 C
Srebrenik
Četvrtak, 29 Jula, 2021

Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci ugasili tri požara

Prema izvještajima operativnih centara sa područja Tuzlanskog kantona vatrogasne jedinice  u protekla 24 sata, pored nekoliko tehničkih, imale su i  tri intervencije na gašenju požara i to:

– PVJ Gradačac je imala intervenciju na gašenju požara na dimnjaku na stambenom objektu u naselju Škorići,

– PVJ Lukavac je imala dvije intervencije na zapaljenom dimnjaku na stambenom objektu u naseljima Hrvati i Bistarac.

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 199,04 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je viši za 6 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,2 m3/s.

Stanje na putevima

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Kvalitet zraka

Kvalitet zraka za dan 12.03.2019 godine ne može se ocijeniti na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje. Kvalitet zraka za dan 12.03.2019 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Lukavac, Živinice, Mobilna: Kladanj.

NUS

„A“ tim Tuzla za uklanjanje NUS-a FUCZ je obavljao poslove na uklanjanju NUS-a na području Tešnja.

M.O.

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave