35.4 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Operativni centar KUCZ TK – Vatrogasci ugasili dva požara

Prema izvještajima operativnih centara sa područja Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice  u protekla 24 sata, pored nekoliko tehničkih, imale su i dvije intervencija na gašenju požara i to: Općina Lukavac, Vatrogasna jedinica općine Lukavac imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u naselju Šikulje. Grad Tuzla, Vatrogasna jedinica Grada Tuzla imala je intervenciju na gašenju manjeg požara u stanu na lokaciji Paša Bunar. Požari su lokalizovani i ugašeni.

Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 199,09 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je viši za 1 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,2 m3/s.

Stanje na putevima

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK kvalitet zraka za dan 14.03.2019 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Lukavac i Živinice. Kvalitet zraka za dan 14.03.2019 godine odgovarao je kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetu Mobilna: Kalesija, dok se na lokalitetima Skver, BKC i Bukinje ne može ocijeniti.

NUS

„A“ tim Tuzla za uklanjanje NUS-a FUCZ je obavljao poslove na uklanjanju NUS-a na području općine Lukavac i Gradačac.

M.O.

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave