22.8 C
Srebrenik
Subota, 24 Jula, 2021

Pivara Tuzla nastavlja s pozitivnom pričom

Pivara dd Tuzla kao domaća pivara i u ovim vrlo teškim i neuređenim vremenima nastavlja sa pozitivnom pričom i u 2019 godini.

Pivara dd Tuzla i ove godine se usmjerila na unapređenju ključnih tehnoloških procesa. Shodno tome, ova današnja investicija je usmjerena prema pogonu  kuhaone, fermentacije i filtracije  piva  gdje je izvršena nadogradnja softvera na novu verziju Brewmax 9.0, te adekvatna adaptacija uslova u kojima radi ovaj dio prozvodnog procesa.

Brewmax softver je moderan sistem koji predstavlja odlične temelje za daljnju nadogradnju, te konstantnu mogućnost unaprijeđenja kako tehničkih tako i tehnoloških izvedbi procesa. Ovakav potpuno otvoren sistem nam daje mogućnosti  za optimizaciju i kontrolu  resursa koji se koriste u procesu proizvodnje piva i procesu održavanja  kompletnog sistema. Samim tim smo dobili veću sigurnost kako za operatere, tako i za sam proizvod.

Ovom nadogradnjom dobili smo mogućnost i za kontinuiran monitoring svih mjerenja u sistemu. Na novom sistemu postoji kompletan sistem arhiviranja  koji nam omogućava hronološko praćenje  i optimizaciju kompletnog procesa.Na taj način je implementirana kompletna automatizacija pogona fermentacije piva, za koji je korišten  isti softverski paket  kao i za pogon kuhaone.  Vrijednost kompletne investicije je 600.000 KM koje smo platili iz svojih tekućih izvora.

Za 2019 godinu planirane investicije u Pivari dd Tuzla  su u ukupnoj vrijednosti 5.600.000,00 KM. Od toga su potpisani ugovori sa dobavljačima za PET liniju punjača sa CIP stanicom i rezervoarima 2.200.000,00 KM, te nabavka teretnih  motornih vozila i viljuškara u vrijednosti 1.780.000,00 KM, te 1.000.000,00 KM nabavka opreme dearator vode, karbonizer i paster piva. Implementacija ovih pomenutih investicija je planirana do polovine juna 2019 godine.

Pivara Tuzla ove godine slavi 135 godina postojanja te je za svoje vjerne potrošače organizovala nagradnu igru pod sloganom „Slavimo 135 godina“.Nagradni fond je u znaku godišnjice.Više detanja o nagradnoj igri možete pronaći na stranici Pivare www.pivaratuzla.ba.

Ovu priliku želimo iskoristiti i zahvaliti se svim našim potrošačima kao i konzumentima koji su Pivaru Tuzla prepoznali kao br.1 brend u BiH i odabirom proizvoda Pivare odlučili jačati i stvarati  bolju budućnost u BiH.

Zbog naših vjernih potrošača dužni smo u 2019 godini nastaviti istim trendom uz nove, pozitivne i  dobre stvari iz Pivare Tuzla!

M.O.

Vijesti

Premijer Vlade FBIH Fadil Novalić posjetio Srebrenik

U prostorijama Gradske uprave u Srebreniku danas je u posjeti boravio premijer Vlade Federacije BIH Fadil Novalić. Na sastanku sa gradonačelnikom Srebrenika Nihadom Omerovićem...

Broj žrtava poplava u Kini porastao na 33, kiša i dalje pada

Broj žrtava velikih poplava u centralnoj kineskoj provinciji Henan povećan je na 33, a osam osoba je nestalo, saopćile su danas lokalne službe za...

Počinje nogometni turnir na Olimpijskim igrama

Danas će početi nogometni turnir za muškarce na Olimpijskim igrama u Tokiju na kojem je apsolutni favorit selekcija Španije. Španci će otvoriti turnir današnjim mečom...

Stay Connected

21,988FansLike
2,867FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave