25.4 C
Srebrenik
Četvrtak, 29 Jula, 2021

Podignuta optužnica protiv četiri osobe zbog međunarodnog promota droge

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv RADOJICE BAĆOVIĆA, rođenog 1978. godine u Nikšiću, državljanina Crne Gore, MARKA KRTOLICE, rođenog 1978. godine u Nikšiću, državljanina Crne Gore, NIKOLE VEMIĆA, rođenog 1983. godine u Nikšiću, državljanina Crne Gore i MILORADA KOPRIVICE, rođenog 1977. godine u Nikšiću, državljanina Crne Gore.

Navedeni optuženi se nalaze u pritvoru od 07. 12. 2018. godinepo rješenju Suda BiH.

Optuženi se terete da su, kao pripadnici grupe za organizovani kriminal, sa jasno definisanim ulogama i zadacima, radi ostvarivanja imovinske koristi,  vršili  prijevoz,  prodaju, držanje, posredovanje i međunarodni promet opojne droge „cannabis“.

Prema navodima optužnice, optuženi Radojica Baćović je krajem mjeseca novembra 2018. godine dogovorio, za unaprijed ugovorenu novčanu naknadu, sa njemu poznatom osobom iz Nikšića, a po prethodno međusobnom dogovoru sa ostalim optuženima, prebacivanje opojne droge iz R Crne Gore u BiH.

U optužnici se navodi da su optuženi, u graničnom pojasu općine Bileća, na lokalnom putu Crkvice R Crna Gora – Korita BiH, krećući se iz pravca Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, zaustavljeni u svojoj namjeri i spriječeni od strane službenih osoba Granične policije BiH, a nakon izvršenog pretresa automobila koje su koristili pronađeno je i oduzeto ukupno 210,85 kg opojne droge „cannabis“.

Optuženi se terete za krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stava 2.,  u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stava 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Vijesti

Atina / Velež večeras u Grčkoj protiv AEK-a: Mogu li Mostarci do historijskog uspjeha

Fudbaleri Veleža večeras u Atini igraju revanš susret drugog pretkola Konferencijske life protiv ekipe AEK-a. Velež u tom meču brani pobjedu iz pvog meča odigranog prošle sedmice na "Grbavici", kada je slavio...

Zdravstveni radnici u TK odlučili da stupe u generalni štrajk

Zaposleni u zdravstvu u Tuzlanskom kantonu donijeli su odluku o stupanju u štrajk jer mjesecima čekaju na potpisivanje kolektivnog ugovora koji bi regulisao njihov...

BDP u BiH lani iznosio 34,24 milijarde KM

Bruto domaći proizvod (BDP) Bosne i Hercegovine za 2020. godinu (proizvodni pristup, prvi rezultati) nominalno je iznosio 34 milijarde i 240 miliona KM i...

Stay Connected

21,988FansLike
2,873FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave