28.3 C
Srebrenik
Subota, 24 Jula, 2021

Potpisana dva Sporazuma o saradnji Općine Srebrenik i Fondacije tuzlanske zajednice

Prvim Sporazumom je predviđena partnerska realizacija projekta “Demokratsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u TK-a, u periodu 2019. – 2021.”

Cilj ovog zajedničkog projekta je osnaživanje, animiranje i uključivanje građana i mladih osoba u razvoj ruralnih – rubnih naselja naše općine, a putem jačanja kapaciteta mladih i podrške njihovim projektima i inicijativama.

Fondacija tuzlasnske zajednice će za navedeni period i projekte obezbijediti 59.800 KM, a općina Srebrenik 22.000 KM.

Sve aktivnosti oko raspisivanja javnih poziva i dodjele sredstava po odobrenim projektima vršit će Fondacija tuzlanske zajednice, uz obavezu dostave izvještaja o realizovanim aktivnostima i sredstvima za svaku kalendarsku godinu zaključno sa 31. decembrom.

-Drugi Sporazum se odnosi na pse lutalice, njihovu sterilizaciju, kastraciju i cijepljenje protiv zaraznih bolesti, a u kome općina Srebrenik nema finansijiskih obaveza, jer su sredstva već obezbijeđena od strane Fondacije tuzlanske zajednice i Fondacije Dogs Trust.


Projekat nosi naziv “Besplatna sterilizacija i kastracija napuštenih pasa i drugih pasa u Tuzlanskom kantonu”

Sporazume su potpisali, Jasna Jašarević, izvršna direktorica Fondacije tuzlanske zajednice i Dr. sci Nidhad Omerović, općinski načelnik.

PRESS SLUŽBA
OPĆINA SREBRENIK

M.O.

Vijesti

Drugi upisni rok na Univerzitetu u Tuzli u septembru

Na Univerzitetu u Tuzli će se organizovati drugi upisni rok za upis studenata u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija...

U ponedjeljak Konkurs za prijem uposlenika u osnovne i srednje škole u TK

Konkurs za za prijem u radni odnos zaposlenika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona biće objavljen u ponedjeljak 26.07.2021. u Dnevnom avazu i...

Premijer Vlade FBIH Fadil Novalić posjetio Srebrenik

U prostorijama Gradske uprave u Srebreniku danas je u posjeti boravio premijer Vlade Federacije BIH Fadil Novalić. Na sastanku sa gradonačelnikom Srebrenika Nihadom Omerovićem...

Stay Connected

21,988FansLike
2,867FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave