U BiH danas oblačno s kišom i susnježicom

0

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Sunčanije je na jugoistoku Hercegovine. U zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne u nizinama pada kiša, lokalno i susnježica, a u višim područjima snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -8; Ivan Sedlo -1; Sokolac 0; Bugojno i Sarajevo 2; Bihać, Jajce i Livno 3; Banja Luka, Doboj, Drvar, Sanski Most, Tuzla i Zenica 4; Bijeljina, Gradačac i Zvornik 5; Brčko 6; Grude 7; Mostar i Široki Brijeg 9; Trebinje 10; Stolac 11; Neum 12°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944hPa, za 2Pa je veći od normalnog i raste.


Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Padavine u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne i u Hercegovini. U nizinama kiša, u centralnim i zapadnim područjima lokalno i susnježica, a u višim područjima snijeg. Prestanak padavina u poslijepodnevnim satima. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C.

U Sarajevu oblačno sa kišom. Prije podne može padati i susnježica. Poslije podne prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura oko 4°C.

M.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here