23.8 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

U petak u Tuzli: Kristijan Smiljanić – In Memoriam

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzli poziva kolege, prijatelje i poznanike na okupljanje u znak sjećanja na nedavno preminulog Kristijana Smiljanića, koje će se održati u petak, 15.03.2019. godine u 17h u Amfiteatru A2 Rektorata Univerziteta u Tuzli (zgrada Filozofskog Fakulteta).

Mr.Sci. Kristijan Smiljanić je svojim djelovanjem u akademskoj zajednici kao i realnom sektoru omogućavao mnogim mladim ljudima da tokom studiranja ili nakon završenog visokoškolskogobrazovanja unaprijede svoje znanje i vještine u IT sektoru.

Kreirao je i integrisao moderna informatička rješenja aktuelna u informatičkoj zajednici Bosne i Hercegovine kao i van njenih granica.

Davao je bezrezervnu podršku reformama na Univerzitetu u Tuzli svojim angažmanom i znanjem te aktivno se zalagao za podizanje svijesti o značaju informacionih tehnologija za društvo te matematici kao osnovi informatičkih koncepata.

Kristijan Smiljanić, dipl.ing.el.teh., preminuo je u utorak, 5. februara u Tuzli u 39. godini života.

MC

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave