23.8 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Bh. telekom operateri dobili dozvole za uvođenja 4G mreže

Domaćim telekom operaterima danas su uručene dozvole za početak implementacije projekta uvođenja 4G mreže u Bosni I Hercegovini.

Dozvole su dobili predstavnici BH Telecoma i HT Mostar, dok će dozvola naknadno biti uručena Telekomu Srpske.

Kako je rečeno, u narednoj godini više od 60 posto teritorije BiH će pokriti 4G mreže, a u narednih pet godina pod njima će biti 90 posto teritorije naše zemlje.

– U narednim mjesecima građani, kao i privrednici, u BiH će moći uživati u prednostima 4G mreže. Prema zadnjim analizama ćemo imati 7 ili 8 puta veću brzinu prijema i slanja –  rekao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Prema njegovim riječima, prvi grad koji će koristiti 4G će biti Sarajevo.

Komercijalizacija pružanja usluge 4G će početi 8. maja ove godine, jer postoje preduslovi koje telekom operateri moraju ispuniti.(Biznis info)

MC

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave