27.8 C
Srebrenik
Četvrtak, 5 Avgusta, 2021
Array

BIHAMK – Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Upozoravamo na sitnije odrone i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila.

Danas počinju radovi na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Bojnik (A-1, smjer Vlakovo- Jošanica), zbog čega će vozila saobraćati usporeno, jednom trakom. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, na ovoj dionici moguća su duža zadržavanja.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka–Crna Rijeka, M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-4 Teslić-Karuše.

U noćnim satima izvode se radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Karaula (M-17 Žepče-Maglaj), zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj za sve kategorije vozila zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

M.O.

Vijesti

Penzioneri danas uz penziju dobivaju i jednokratnu novčanu pomoć

Iznos od 120 maraka isplaćuje se korisnicima penzija koji ostvaruju pravo do visine zajamčene penzije a iznos od 100 maraka korisnicima penzija koji...

Stiže 300 miliona eura pomoći MMF-a za BiH

Bosna i Hercegovina je i dalje daleko od zaključivanja novog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom, a prije kraja mjeseca očekuje se isplata 300 miliona...

Nogometaši Veleža gostuju kod Elfsborga

Nogometaši Veleža večeras igraju novu historijsku utakmicu u Konferencijskoj ligi, a rival je švedski predstavnik Elfsborg koji će biti domaćin prvog duela. Nakon sjajnih nastupa...

Stay Connected

21,988FansLike
2,885FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe