31.4 C
Srebrenik
Četvrtak, 29 Jula, 2021

BKC Tuzla: Ovorena izložba slika Udruženja likovnih umjetnika TK

Revijalna izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika TK Tuzla, otvorena je večeras u Galeriji Bosanskog kulturnog centra TK Tuzla. Učešće na ovogodišnjoj izložbi uzelo je 36 autora sa područja Tuzlanskog kantona, koji su izložili 84 rada.

„Ovo je izložba gdje su  predstavljena djela naših članova rađenih u mnogo različitih tehnika i zaista je praznik za oči“, kazala nam je Zineta Dedić, jedna od umjetnica čija se slika našla među ostalim djelima na ovoj izložbi, ali i članica Upravnog odbora Udruženja.

„Imamo tehnike crteža, akrila, ulja na platnu i akvarela. Preovladavaju opće teme pejsaži, životinje, likovi, a među njima Vlatko Cimer je jedan od rijetkih autora koji ima savremeni pristup slikarstvu iako ima više od 80 godina, kazao je Nisad Hamzić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika TK.

A Cimera smo upravo pronašli pored njegove slike, vaze s cvijećem koja je izabrana da bude dio ovogodišnje izložbe. Iako kaže da najviše voli da slika leptire, u poslijednje vrijeme posvećen je upravo cvijeću, a njegova tehnika, moderna i drugačija kako tvrde njegove kolege, izdvaja ga od drugih.

„Za mene kažu da sam mlad slikar, iako imam 80 i više godina“, kroz smijeh kaže Vlatko, napominjući da osim slikanja voli da radi i skulpturu.

Ova izložba privukla je veliki broj posjetitelja večeras u Galeriju BKC-a TK Tuzla, a bit će otvorena narednih sedam dana.

DK

Vijesti

Dodik: Spreman sam da podnesem ostavku u Predsjedništvu, ali…

"Spreman sam da kao član Predsjedništva BiH podnesem ostavku, ali tražim da se ne bira novi član Predsjedništva iz srpskog naroda" - rekao je...

Atina / Velež večeras u Grčkoj protiv AEK-a: Mogu li Mostarci do historijskog uspjeha

Fudbaleri Veleža večeras u Atini igraju revanš susret drugog pretkola Konferencijske life protiv ekipe AEK-a. Velež u tom meču brani pobjedu iz pvog meča odigranog prošle sedmice na "Grbavici", kada je slavio...

Zdravstveni radnici u TK odlučili da stupe u generalni štrajk

Zaposleni u zdravstvu u Tuzlanskom kantonu donijeli su odluku o stupanju u štrajk jer mjesecima čekaju na potpisivanje kolektivnog ugovora koji bi regulisao njihov...

Stay Connected

21,988FansLike
2,873FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave