22.8 C
Srebrenik
Subota, 24 Jula, 2021

Danas je na Ekonomskom i Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli upriličen „Dan otvorenih vrata“.

U sklopu promotivnih aktivnosti Univerziteta u Tuzli danas (24.4.2019.g.) je na Ekonomskom i Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli upriličen „Dan otvorenih vrata“.

S obzirom da se Ekonomski i Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli nalaze u istoj zgradi ove godine je odlučeno da se predstavljanje oba fakulteta organizuje istoga dana, što je svakako i pogodnost za učenike koji su danas posjetili ovu manifestaciju.

Primarni cilj ovog događaja bilo je upoznavanje maturanata srednjih škola sa mogućnostima studiranja i studijskim programima Ekonomskog i Tehnološkog fakulteta.

„Dan otvorenih vrata“ je bio jedinstvena prilika za ovogodišnje svršenike srednjih škola, koji žele nastaviti svoje obrazovanje, da se susretnu sa nastavnim osobljem, studentima i poslodavcima, te da se na taj način najbolje upoznaju  sa studijskim programima Ekonomskog i Tehnološkog fakulteta, sa stipendijama, studentskom praksom i studentskim putovanjima koje pružaju studiji na ova dva fakulteta Tuzlanskog univerziteta.

U okviru ove manifestacije maturanti su mogli obići i laboratorije i učestvovati u laboratorijskim vježbama na Tehnološkom fakultetu, razgledati rukotvorine sa sajma poduzetništva, koji su izložili studenti Ekonomskog fakulteta, te razgovarati sa velikim brojem poslodavaca koji su promovirali stručnu praksu u svojim firmama.

Zainteresovanost za ovaj događaj danas je svojom posjetom pokazao veliki broj učenika završnih razreda srednjih škola sa Tuzlanskog kantona, ali i šire okoline, koji će ove godine otvoriti jedno od najvažnijih poglavlja u svojim životima – izbor i upis fakulteta.

Ekonomski fakultet je u sklopu ovog događaja svečano uručio i donaciju knjiga za biblioteku JU Mješovite srednje škole Kalesija, te potpisao par novih ugovora o saradnji i obavljanju stručne prakse za svoje studente.

Ekonomski i Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, sa skoro pola vijeka dugim tradicijama visokoškolskog obrazovanja i svojim sadašnjim savremenim i akreditiranim programima, kao i najeminentnijim nastavnim kadrom, pružaju sasvim sigurno pravi izbor za novu generaciju studenata u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Čestitajući im uspješan završetak srednje škole, svima njima želimo puno sreće u njihovom daljem obrazovanju i životu!

DK

Vijesti

Premijer Vlade FBIH Fadil Novalić posjetio Srebrenik

U prostorijama Gradske uprave u Srebreniku danas je u posjeti boravio premijer Vlade Federacije BIH Fadil Novalić. Na sastanku sa gradonačelnikom Srebrenika Nihadom Omerovićem...

Broj žrtava poplava u Kini porastao na 33, kiša i dalje pada

Broj žrtava velikih poplava u centralnoj kineskoj provinciji Henan povećan je na 33, a osam osoba je nestalo, saopćile su danas lokalne službe za...

Počinje nogometni turnir na Olimpijskim igrama

Danas će početi nogometni turnir za muškarce na Olimpijskim igrama u Tokiju na kojem je apsolutni favorit selekcija Španije. Španci će otvoriti turnir današnjim mečom...

Stay Connected

21,988FansLike
2,867FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave