21.8 C
Srebrenik
Nedjelja, 25 Jula, 2021

Inspektori pripremaju prijedloge za preciznije reguliranje vodnih naknada u FBiH

Federalni, kantonalni i općinski vodni inspektori dostavit će prijedloge i primjedbe na pravilnik koji je trenutno u procesu izmjena i dopuna da bi se preciznije reguliralo pitanje vodnih naknada za korištenje i zaštitu voda, eksploataciju materijala iz vodotoka i zaštitu od poplava, te kontrola utvrđivanja i naplate vodnih naknada u FBiH.

Glavni federalni vodni inspektor objedinit će prijedloge i primjedbe te ih proslijediti Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, na daljnju obradu.

Dogovoreno je to na sastanku u sjedištu Federalne uprave za inspekcijske poslove, održanom na poziv glavnog federalnog vodnog inspektora.

– Konstatirano je i da je Pravilnik neophodno uskladiti s istim pravilnikom u Republici Srpskoj, da bi se ujednačilo stanje i postupanje u toj oblasti – saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Radi se o Pravilniku o načinu obračunavanja, postupku i rokovima za obračunavanje i plaćanje i kontroli izmirivanja obaveza na osnovu opće vodne naknade i posebnih vodnih naknada, a jučerašnjem sastanku su prisustvovali i predstavnici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te Agencije za vodno područje rijeke Save i Agencije za vodno područje Jadranskog mora.

DK

Vijesti

Lani Pudar izmakao plasman u polufinale Olimpijskih igara

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar je ostvarila solidan rezultat u svojoj kvalifikacionoj grupi na 100 metara delfin, ali se nije plasirala u polufinale na...

Drugi upisni rok na Univerzitetu u Tuzli u septembru

Na Univerzitetu u Tuzli će se organizovati drugi upisni rok za upis studenata u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija...

U ponedjeljak Konkurs za prijem uposlenika u osnovne i srednje škole u TK

Konkurs za za prijem u radni odnos zaposlenika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona biće objavljen u ponedjeljak 26.07.2021. u Dnevnom avazu i...

Stay Connected

21,988FansLike
2,869FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave