20.4 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci PVJ Srebrenik gasili dva požara

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području TK osim nekoliko tehničkih, imale su intervencije na gašenju požara i to:

– PVJ Srebrenik je imala dvije intervencije na gašenju požara i to požar na niskom rastinju u naselju Gornji Srebrenik i požar na šumi na lokalitetu Crveno Brdo.

– PVB Tuzla je imala intervenciju na zapaljenom kontejneru.

Svi požari su ugašeni.

Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,69 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je viši za 2 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 11,5 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Kladanj – Podpaklenik Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj – Podpaklenik saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

R – 458 Lopare – Čelić Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća s jednom trakom, naizmjenično.

NUS

„A“ tim  za uklanjanje NUS-a FUCZ  obavljao je poslove na uklanjanju NUS-a na području općine Tuzla.

 Dana 17.04.2019.godine KOC Tuzla je zaprimio prijavu NUS-a od strane GSCZ Tuzla te je istu proslijedio za Menadžment timova u FUCZ.

M.O.

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave