34.8 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Kompanija Zamil Group Holding Company najavila učešće na Sarajevo Busines Forumu 2019.

Abdul Rahman Al Zamil, prvi čovjek Al Zamil Group Holding Company i  bivši  predsjednik  Privredne komore Saudijske Arabije, najavio je svoj dolazak na deseti, jubilarni Sarajevo Business Forum 2019, koji se provodi u organizaciji BBI Banke a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Kao jedna od vodećih globalnih investicijskih kompanija, Zamil Group Holding je prepoznala privredni potencijal Bosne i Hercegovine, te iskazala svoj interes da proširi svoje poslovanje na ovim prostorima.

Ova kompanija ima izuzetno širok spektar poslovanja u mnogim sektorima, te zapošljava preko 21.000 radnika u preko 60 zemalja svijeta.  Pored razvoja novih tehnologija za klima uređaje, posluje između ostalog i u sektoru proizvodnje plastike, metala i boja, a glavni fokus joj je usmjeren na građevinarstvo i industrijsko investiranje.

Kao pionir u mnogim poslovnim poduhvatima i jedan od lidera privredne zajednice u Kraljevini Saudijske Arabije, Zamil Group Holding Company već 90 godina bilježi izuzetne rezultate, te je uvijek u potražnji za novim poslovnim prilikama.

Neki od najznačajnijih klijenata Zamil Group Holdinga su Siemens, Hyundai Engineering & Construction, Aluminium Bahrain Co. (ALBA) i Mitsubishi Heavy Industry Ltd.

Ovogodišnji Sarajevo Business Forum, koji će se održati u Sarajevu od 17. do 19. aprila će pored Zamil Group Holdinga ugostiti i veliki broj drugih stranih i domaćih investitora, te pruža jedinstvenu priliku domaćim privrednicima da predstave svoje poslovne projekte.

M.O.

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave