36.7 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Prekinut nastavak konstituirajuće sjednice: Skupština TK i dalje bez rukovodstva

Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine TK prekinut je nakon samo nekoliko minuta zasjedanja. Naime, kako je bilo najavljeno, danas je trebalo biti izabrano rukovodstvo Skupštine te konstituisani Klubovi poslanika konstitutivnih naroda i Kluba ostalih u Skupštini.

Međutim, zbog neslaganja u Klubu Bošnjaka odnosno nemogućnosti dogovora i podrške imena za predsjedavajućeg Skupštine, sadašnji predsjedavajući Senad Alić prekinuo je ovu sjednicu. Podsjetit ćemo da je na današnjoj sjednici trebalo biti razmatrana i Inicijativa za smjenu Vlade TK.

Ono što se moglo čuti je da će Klub Bošnjaka do petka održati sjednicu i pokušati naći rješenje ovog problema, odnosno predložiti i izglasati novog predsjedavajućeg Skupštine iz reda Bošnjaka. On treba dobiti podršku natpolovične većine.

Poslije prekida ove sjednice, uslijedila je nova redovna sjednica na kojoj bi između ostalog, trebao biti razmatran Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja TK za 2018. godinu, te izmjene i dopune Finansijskog plana ovog Zavoda za 2019. godinu. (RTV SLON)

MC

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave