19.5 C
Srebrenik
Nedjelja, 25 Jula, 2021

Šri Lanka: U osam eksplozija 185 mrtvih

Na Šri Lanci je odjeknula i osma eksplozija, a predsjednik te zemlje Maithripala Sirisena naredio je pokretanje opsežne operacije protiv organizatora smrtonosnih napada koji su se dogodili na katolički praznik Uskrs. 

– Naredio sam provedbu odlučne borbe protiv odgovornih za ovu zavjeru – kazao je Sirisena i dodao kako je naredbu izdao svim sigurnosnim snagama te otočne zemlje u Indijskom okeanu.


Sirisena je pozvao građane na oprez i racionalno ponašanje te ih je upozorio da ne obraćaju pažnju na lažne vijesti, javila je agencija Anadolija.

U napadima na crkve i hotele na Šri Lanci poginulo je 185 osoba.Lokalni mediji navode kako je napad izveden na katoličke crkve i hotele u nekoliko gradova, prenosi agencija Anadolija.

Novinska agencija Xinhua javila je kako je u napadima na crkve i hotele poginulo najmanje 185 osoba i 469 ranjeno. (vijesti.ba)

MC

Vijesti

Lani Pudar izmakao plasman u polufinale Olimpijskih igara

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar je ostvarila solidan rezultat u svojoj kvalifikacionoj grupi na 100 metara delfin, ali se nije plasirala u polufinale na...

Drugi upisni rok na Univerzitetu u Tuzli u septembru

Na Univerzitetu u Tuzli će se organizovati drugi upisni rok za upis studenata u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija...

U ponedjeljak Konkurs za prijem uposlenika u osnovne i srednje škole u TK

Konkurs za za prijem u radni odnos zaposlenika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona biće objavljen u ponedjeljak 26.07.2021. u Dnevnom avazu i...

Stay Connected

21,988FansLike
2,869FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave