36.7 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Uskoro oglas za prijem 257 vojnika u profesionalnu službu u Oružane snage BiH

Pripreme za objavu oglasa za prijem vojnika u Oružane snage BiH su u završnoj fazi i očekuje se da će oglas biti raspisan polovinom aprila ove godine. Oglasom je planiran prijem 257 vojnika u profesionalnu službu u Oružane snage BiH.

Promocije vojničkog poziva održavaju se širom Bosne i Hercegovine, gdje u interakciji sa srednjoškolcima, predstavnici centara za regrutovanje i tranziciju iz Sarajeva, Banja Luke, Čapljine i Tuzle i pripadnici Oružanih snaga BiH upoznaju sve potencijalne kandidate sa vojnim pozivom i ohrabruju ih da se prijave i započnu vojnu karijeru u Oružanim snagama BiH.

Između ostalog, ove sedmice promocije vojnog poziva su održane u srednjoškolskim centrima u Doboju, Prijedoru, Mostaru, koje su bile veoma posjećene i gdje su učenicima završnih razreda srednjih škola predstavljene mogućnosti nastavka profesionalne karijere u Oružanim snagama BiH.

O vojničkom pozivu govorio je i najmlađi doktor nauka u OS BiH, komandir Voda veze u 5. pješadijskoj brigadi OS BiH kapetan Željko Stevanović.

Stevanović smatra da mladi ljudi imaju istinsku šansu i podršku unutar Oružanih snaga za napredovanje, učenje i obrazovanje. On je na najbolji način iskoristio šansu i mogućnosti koje Oružane snage BiH pružaju svojim pripadnicima, kada je u pitanju profesionalno napredovanje, ali i permanentno obrazovanje, saopćeno je iz MOBiH.

Ministarstvo odbrane BiH ohrabruje zainteresirane kandidate koji ispunjavaju uslove da se prijave na oglas za prijem vojnika u Oružane snage BiH, koji će biti objavljen polovinom aprila 2019. godine je na web stranici Ministarstva odbrane BiH

DK

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave