19.5 C
Srebrenik
Nedjelja, 25 Jula, 2021

Danas je 15. maj – Dan odbrane grada

Danas se obilježava jedan od najznačajnijih datuma u novijoj historiji Tuzle – Dan odbrane grada. Brojne su aktivnosti kojima će se obilježiti ovaj bitan dan, kada su pripadnici Stanice javne bezbjednosti Tuzla odbili napad paravojske takozvane Srpske Republike.

15. maj je duboko urezan u noviju historiju Tuzle. Urezan je i u srca svih boraca koji su upravo tog datuma odbranili grad, napadnut od strane paravojske takozvane Srpske Republike.

Prošlo je 27 godina od tada, a negiranje napada na grad i dalje postoji od boračkih organizacija, pa i medija iz drugog bh. entiteta. No, Tuzlaci dobro znaju šta je tačno bilo tog datum.

PROTOKOL OBILJEŽAVANJA 15. MAJA U TUZLI 

SRIJEDA, 15.5.2019.

12,30 – ODAVANJE POŠTOVANJA I  POLAGANJE VIJENACA I CVIJEĆA, SPOMENIK POGINULIM BRANITELJIMA BIH I TUZLE  (ulica Armije RBiH- pored zgrade Pecara ), BRČANSKA MALTA.

13,00 – CEREMONIJALNA POVORKA PRIPADNIKA OSRBIH I GRAĐANA ( BRČANSKA MALTA-SLANA BANJA).

13,30 – ODAVANJE POŠTOVANJA I POLAGANJE VIJENACA NA SPOMEN OBILJEŽJE, SPOMENIK POGINULIM BRANIOCIMA BOSNE I HERCEGOVINE I TUZLE   1992.-1995., SLANA BANJA.

13,45 – PRIGODNO   OBRAĆANJE , PLATO  ISPRED  SPOMENIKA POGINULIM BRANIOCIMA BOSNE I HERCEGOVINE I TUZLE 1992.-1995.

14,00 -TRADICIONALNI SUSRET PRIPADNIKA OSRBIH NA PANONSKIM JEZERIMA. (RTV SLON)

MC

Vijesti

Lani Pudar izmakao plasman u polufinale Olimpijskih igara

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar je ostvarila solidan rezultat u svojoj kvalifikacionoj grupi na 100 metara delfin, ali se nije plasirala u polufinale na...

Drugi upisni rok na Univerzitetu u Tuzli u septembru

Na Univerzitetu u Tuzli će se organizovati drugi upisni rok za upis studenata u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija...

U ponedjeljak Konkurs za prijem uposlenika u osnovne i srednje škole u TK

Konkurs za za prijem u radni odnos zaposlenika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona biće objavljen u ponedjeljak 26.07.2021. u Dnevnom avazu i...

Stay Connected

21,988FansLike
2,869FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave