35.4 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Hercegovina u Top 10 destinacija Europe u 2019. po izboru Lonely Planeta

Lonely Planet jedan je od najpopularnijih turističkih portala i izdavača turističkih vodiča na svijetu. Svi ljubitelji putovanjaitekako znaju što to znači i koliki je utjecaj tog vodiča.

Ova čuvena medijska kuća sedmu godinu zaredom sastavlja referentni popis Best in Europe koji sadrži deset prioritetnih destinacija Europe koje bi neizostavno trebalo posjetiti, a u odabranom i elitnom društvu destinacija Europe našla se i Hercegovina na 4. mjestu i zaradila prestižno priznanje Best in Europe 2019.

Proces odabira najboljih destinacija i putovanja uključuje tim stručnjaka i članova Lonely Planet zajednice, koji kroz cijeli niz strogih kriterija odabiru najbolje od najboljih u različitim kategorijama.

Hercegovina je odabrana kao jedna od 10 najboljih destinacija Europe u 2019. godini za ovo ljeto, a navedenu listu čine još:

1. Visoke Tatre, Slovačka
2. Madrid, Španjolska
3. Arktička sjeverna obala, Island
4. Hercegovina, Bosna i Hercegovina
5. Bari, Italija
6. Shetlandsko otočje, Škotska
7. Lyon, Španjolska
8. Lichtenstajn
9. Vevey, Švicarska
10. Istra, Hrvatska.

(TIP/Izvor: Akta.ba)

MC

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave