31.4 C
Srebrenik
Četvrtak, 29 Jula, 2021

Kantonalna uprava CZ TK – Vodostaj svih lokalnih vodotoka u porastu

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,00 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer nivo je viši za 21 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,20 m3/s.

Vodostaj rijeke Spreče na mjernom mjestu Karanovac

Vodostaj rijeke Spreče na mjernom mjestu Karanovac u 07,00 sati iznosio je 282 cm i u porastu je (redovne mjere odbrane od poplava se preduzimaju na 300 cm).

02. Poplave (LP-2)

Općina Doboj Istok: Na području općine Doboj istok  Rijeka Spreča se izlila iz svoga korita i u priobalju poplavila oko 10 ha poljoprivrednog zemljišta. Vodostaji svih lokalnih vodotoka su u porastu. 

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice nisu imale intervencija na gašenju požara.

NUS

„A“ tim Tuzla FUCZ za uklanjanje NUS-a obavljao poslove na uklanjanju NUS-a na području općina Živinice i Zavidovići.

Dana 13.05.2019. godine KOC Tuzla je putem fax-a zaprimio i proslijedio za FUCZ Prijavu NUS-a iz OSCZ Živinice putem fax-a i mail-a.

M.O.

Vijesti

Atina / Velež večeras u Grčkoj protiv AEK-a: Mogu li Mostarci do historijskog uspjeha

Fudbaleri Veleža večeras u Atini igraju revanš susret drugog pretkola Konferencijske life protiv ekipe AEK-a. Velež u tom meču brani pobjedu iz pvog meča odigranog prošle sedmice na "Grbavici", kada je slavio...

Zdravstveni radnici u TK odlučili da stupe u generalni štrajk

Zaposleni u zdravstvu u Tuzlanskom kantonu donijeli su odluku o stupanju u štrajk jer mjesecima čekaju na potpisivanje kolektivnog ugovora koji bi regulisao njihov...

BDP u BiH lani iznosio 34,24 milijarde KM

Bruto domaći proizvod (BDP) Bosne i Hercegovine za 2020. godinu (proizvodni pristup, prvi rezultati) nominalno je iznosio 34 milijarde i 240 miliona KM i...

Stay Connected

21,988FansLike
2,873FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave