35.4 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Kantonalna uprava CZ TK – Zbog radova u tunelu Ormanica saobraća se jednom trakom naizmjenično

Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 199,29 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer nivo je viši za 15 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 37,10 m3/s.

Vodostaj rijeke Spreče na mjernom mjestu Karanovac

Vodostaj rijeke Spreče na mjernom mjestu Karanovac u 07,00 sati iznosio je 225 cm i u fazi je stagnacije (redovne mjere odbrane od poplava se preduzimaju na 300 cm).

Stanje na putevima

M – 1.8 Srebrenik – Orašje Zbog radova na sanaciji tunela Ormanica, saobraća se jednom trakom – naizmjenično.

M – 18 Kladanj – Podpaklenik Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M – 18 Kladanj – Podpaklenik saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

R – 458 Lopare – Čelić Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

R – 455a Poljice – Živinice Zbog radova na rekonstrukciji kolovoza dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata vatrogasne jedinice su, pored nekoliko tehničih, imale tri intervencije na gašenju požara i to na području Grada Tuzla u naselju Simin Han gdje je gorjelo privatno motorno vozilo (auto) i u ulici Obala Zmaja od Bosne gdje je gorio dimnjak na privatnom stambenom objektu (kuća) te na području općine Banovići gdje je u ulici Kulina Bana gorilo privatno motorno vozilo (auto). Svi požari su lokaliziran i ugašeni.

Klizište

Općina Gračanica

Dana 16.05.2019. godine općinska služba civilne zaštite Gračanica je primila dojavu da je u naselju Gornja Orahovica došlo do reaktiviranja starog klizišta na poljoprivrednom zemljištu. Klizište ne ugrožava stambene niti infrastrukturne objekte. U toku dana ekipa OSCZ Gračanica će izaći na teren radi utvrđivanja razmjera klizišta.

M.O.

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave